Rangement_salon
Tips & Tricks

Een opgeruimde woonkamer, ook als je kinderen hebt!

Alle ouders zullen het er mee eens zijn: als er kinderen komen, wordt de woonkamer onherroepelijk een speelkamer. Onder deze omstandigheden is het moeilijk om de woonkamer opgeruimd te houden. Tenzij … je ons advies opvolgt!

Lego op de tafel, de pop in een hoek van de bank, dinosaurussen op de vloer; de woonkamer heeft meer weg van een speelkamer sinds je kinderen hebt. En als alles netjes is opgeruimd, hebben Arthur en Lilly er binnen het uur alweer een puinhoop van gemaakt. Toch is de woonkamer de plek bij uitstek voor het gezin. Dus hoe lossen we het op?

Met een apart gedeelte voor de kinderen

Om constante rotzooi te voorkomen, is het een goed idee om een apart gedeelte voor de kinderen te reserveren in de woonkamer. Dit kun je doen met behulp van stickers op de grond of door een stuk tapijt neer te leggen op een houten vloeren of tegels. Een andere oplossing: markeer het gebied door de muren van het kindergedeelte een andere kleur te geven (“color zoning”). Of maak een kleine hut of een tipi voor Arthur en Lilly passend bij de inrichting van de kamer! Maak het oppervlak van het kindergedeelte evenredig aan de grootte van de kamer.

Maak een ‘rommelbak’

Is het je al eens opgevallen dat kinderen nooit op willen ruimen als je dat vraagt? De oplossing? De ‘rommelbak’! Een (grote) bak waarin de kinderen al hun speelgoed kunnen doen waarmee ze gespeeld hebben om het later handiger op te kunnen ruimen. Hier vind je een model voor een doe-het-zelf speelgoedbak op wieltjes.

Opruimspelletjes spelen

Maak voor een nette woonkamer een spelletje van het opruimen. De kinderen zullen er meteen zin in krijgen. Verzin spelletjes zoals “Ruim binnen 4 minuten al het speelgoed op”. Als het binnen de tijd lukt, kun je Arthur en Lilly belonen met een uitje naar de bioscoop of iets anders wat ze leuk vinden of met iets lekkers.

Maar dan hebben we nog een ander terugkerend probleem met de kinderen in de woonkamer: de gewoonte om met hun handen aan de ramen te komen, of nog erger eraan te likken! Kinderen hebben soms vreemde ideeën … maar ook hiervoor hebben we de oplossing: de WindoMatic van Vileda! Een kleine vacuüm ruitenreiniger die water en vuil van de ruiten zuigt zonder sporen achter te laten. Je kunt de WindoMatic zelfs aan de kinderen geven, ze zullen het erg leuk vinden om de ramen te wassen met de WindoMatic.

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie