De auto weer SMETTELOOS vanbinnen!
Nieuwtjes

De auto weer SMETTELOOS vanbinnen!

De auto aan de binnenkant schoonmaken is vaak een vervelend klusje, veel lastiger dan de buitenkant. Om die taak wat te vergemakkelijken hebben we een paar tips voor u. Hiermee wordt uw auto werkelijk SMETTELOOS vanbinnen. Daar gaan we!

1. Op jacht naar stof

De binnenkant van de auto is een echte stofvanger. Plastic, chroom, leer… Het trekt allemaal stof aan en houdt het vast. En alle zwarte onderdelen van het interieur maken het al niet veel beter. Maak vooral grondig gebruik van de stofzuiger, voor u aan de schoonmaak begint. Gebruik het juiste opzetstuk om in alle hoekjes en kiertjes te zuigen (onder de stoelen, in de sponningen, in de kofferbak, langs de deuren, …).

2. Een stralend dashboard

Het onmisbare gereedschap: het ACTIFIBRE schoonmaakdoekje van Vileda! Het neemt stof op, maakt schoon en geeft glans, allemaal tegelijk en streeploos. Er is geen schoonmaakmiddel nodig. En voor de ventilatieroosters en de luidsprekers is een zachte tandenborstel heel handig.

3. De ramen … ook aan de binnenkant!

De ramen van uw auto mogen dan van buiten zo schoon zijn als maar kan, dat heeft geen enkel effect als ze aan de binnenkant vuil zijn. Ook hier hebt u geen speciaal ruitenschoonmaakmiddel nodig … U kunt weer vertrouwen op uw ACTIFIBRE. Met een enkele handeling worden alle autoruiten, ook de voorruit, weer helemaal schoon.

4. En de stoelen?

De kinderen die lekker hebben zitten snacken in de auto, de hond die naar de dierenarts moest, … Uw stoelen zijn er ernstig aan toe. Om ze helemaal schoon te krijgen, kunt u ze besproeien met een schoonmaakproduct voor stof en vloerbedekking. Neem de bekleding daarna af met uw Actifibre, dat het product beter opneemt dan een gewoon doekje en zelfs tot drie keer meer dan een zeem.

Kies voor het schoonmaken van leren stoelen voor zeep en een microvezeldoekje. Tip: om het leer zijn glans terug te geven kunt u daarna nog rundvet of babyolie met lanoline gebruiken. Dat is ideaal om leer dat in de loop der tijd wat verweerd is weer soepel te maken.

5. Help, mijn auto stinkt!

De binnenkant van de auto is per definitie een afgesloten ruimte, die niet vanzelf gelucht wordt. Daarom kunnen onaangename geuren soms lang blijven hangen. Laat de raampjes zo vaak mogelijk een stukje openstaan. Als de geur aanwezig blijft, strooi dan zuiveringszout op de vloerbedekking. Daar komt vaak een vochtige geur vandaan. Eventueel kunt u ook een paar druppels essentiële olie op een papieren zakdoekje doen en dat aan het ventilatierooster op het dashboard vastmaken. Dat werkt gegarandeerd!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie