KIds
Tips & Tricks

4 opbergoplossingen voor speelgoed om zelf te maken!

1. Een zoo voor de knuffels

Knuffeldieren. Je kind heeft er een in elke kleur en elk formaat – en ze hebben de neiging massaal de macht over te nemen in de kinderkamer. Om daar iets aan te doen en om te voorkomen dat je kinderkamer een stofnest wordt, moet je orde op zaken stellen. Een paar stukken gladgeschuurd hout (om splinters te vermijden), een paar spijkers en een paar stukken touw of elastiek … En hop, alle knuffels op een hoop in hun eigen dierentuin! Ga voor stapsgewijze uitleg naar de blog I love my Pixels (in het Frans).

Zoo_rangement_enfants

2. Een koffer op wieltjes

Een bak op wieltjes is gemakkelijk te maken. Je gaat op zoek naar een paar oude wijnkistjes of je maakt zelf een bak van een paar stukken mdf. Je kunt de bak zelf beschilderen, er een vrolijke tekst op schrijven of er een paar leuke stickers op plakken. Dan hoeven er alleen nog maar vier wieltjes onder en je hebt een opruimoplossing die mooi staat in de slaap-, speel- of woonkamer.

Coffres_roulettes

3. Een zelfgenaaide opbergmand

Je hebt nog wat restjes stof liggen en je vingers jeuken om daar iets mee te doen? Dan is dit het moment om je naaimachine (of die van je oma) tevoorschijn te halen. Een paar stukken stof, voeringsmateriaal, strijkvlieseline, een oude riem voor de handvatten en klaar is Kees! Volg voor een stapsgewijze handleiding deze tutorial op de site DaWanda (in het Frans).

Panier_tissu

4. Een boekenrek

Je wilt je kinderen stimuleren om boeken te “lezen”? Zorg dan dat die boeken in beeld en binnen handbereik blijven. Deze boekenkast in de vorm van een wolk is daar perfect geschikt voor! Je moet alleen met een decoupeerzaag overweg kunnen. Je kunt de kast zelf in een leuk kleurtje verven. Deze doe-het-zelfoplossing kwamen we tegen op de site How to nest for less (in het Engels).

etagere_livre

Je ziet het: het is een peulenschil om de slaapkamer van je kind opgeruimd te houden! Wat ook helpt, is de elektrische rolveger van Vileda. Hij is licht en gebruiksvriendelijk: de roterende borstel neemt kruimels en haren op, terwijl het doek fijn stof aantrekt en vasthoudt. Hij kan met of zonder stofdoek gebruikt worden op alle vloertypes – inclusief tapijt. Je bereikt er alle hoeken van de kamer mee dankzij de roterende zijborstel en de rubberen lip. Op een volle batterij gaat hij twee uur mee – veel langer dan nodig dus! Het opvangreservoir zonder zak is gemakkelijk te legen. De kamer is in een handomdraai stofvrij!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie