sport_vetements_enfants
Tips & Tricks

De sportkleding van uw kinderen wassen

Is het nieuwe sportseizoen van uw kinderen weer van start gegaan? Dan begint er voor u ook een nieuwe sport: het weer schoon krijgen van voetbalshirt, hockeysokken, paardrijbroek en badkleding! Wij helpen u om, heel relaxed, hun favoriete sporttenue weer schoon te krijgen!

30° max!

Sportkleding is meestal gemaakt van synthetische materialen met verschillende eigenschappen (antizweet, isolerend, UV-werend…). Oftewel, ze zijn kwetsbaar. En dus kunnen ze beter niet heter dan bij 30°C worden gewassen en zonder wasverzachter.

Sommige wasmachines zijn uitgerust met een speciaal wasprogramma voor sportkleding, speciaal voor gemengde vezels. Of zelfs met verschillende programma’s afhankelijk van hoe vuil de kleding is.

Direct wassen

Laat de vieze sportkleren niet een paar dagen in de wasmand zitten. Zo voorkomt u dat bacteriën die verantwoordelijk zijn voor nare geurtjes voor eens en voor altijd in het voetbalshirt van Tom en het hockeyshirt van Lily dringen en een afschuwelijke geur veroorzaken.

Heeft u geen andere keuze? Gebruik dan het tovermiddel voor onaangename luchtjes: baking soda! Doe 3 eetlepels in de trommel van de wasmachine en klaar is kees!

Badkleding daarentegen kunt u beter niet na elke duik in het zwembad wassen. U hoeft het alleen uit te spoelen in koud water en hooguit één keer per maand in de wasmachine te wassen.

Het verwijderen van grasvlekken

De nachtmerrie van elke moeder van kleine voetballers en rugbyspelers! Geen paniek. Wrijf de vlek in met een in witte azijn gedrenkte doek en was de kleding daarna in de wasmachine.

Ook het mooie witte, katoenen gymshirt van Tom heeft grasvlekken. Voor katoen kunt u beter citroen gebruiken in plaats van azijn. Doe het citroensap op de vlek voor het wassen. Een andere tip uit grootmoeders tijd: de vlek met een tandenborstel inwrijven met … tandpasta! De kleding direct erna wassen, want de tandpasta mag niet opdrogen.

En wat te doen met modder?

Vertrouw bij moddervlekken opnieuw op baking soda! Vermeng het met water in een verstuiver en sproei het op de kleding.

Ouderwets laten drogen

Zoals al gezegd, zijn sportkleren kwetsbaar. Ze houden niet van hoge temperaturen. En u kunt ze dus beter niet in de droger stoppen, maar gewoon laten drogen, bijvoorbeeld op het uitklapbare droogrek Infinity van Vileda waarvan de dikke waslijnen in het midden weinig vouwen achterlaten in uw wasgoed.

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie