Trendwatcher

Vijf tips om tijd te winnen bij het strijken

De vakantie is voorbij en daar is de rush voor het nieuwe schooljaar weer. Maar dat is geen reden om net als vorig jaar te verdrinken in huishoudelijk werk! Met onze tips overwint u alvast met gemak de bergen strijk die op u liggen te wachten.

1. Hang de was zorgvuldig op
Hoe beter u de was ophangt, hoe makkelijker het strijken gaat. Dat spreekt voor zich. Zodra de was gedaan is, haalt u de kledingstukken uit de wasmachine om kreuken te voorkomen. Schud ze even uit zodat ze weer mooi glad zijn en hang ze op uw droogmolen Viva Air Protect van Vileda, de enige droogmolen voor buiten met een geïntegreerde beschermhoes in zijn mast. Zo blijft hij perfect schoon. Vermijd ook dat wasknijpers sporen nalaten in uw kleding: hang ze aan de onderkant vast in plaats van aan de schouders of hang hemden en T-shirts meteen op een kleerhanger.

2. Netjes in de mand
Strijken doet u uiteraard niet elke dag. En intussen? Gooi het wasgoed zeker niet op een hoopje in een mand! Neem de tijd om alle kledingstukken mooi plat te leggen in een grote mand zonder te veel plooien te maken. Probeer de strijk ook niet te lang laten liggen: de kledingstukken verliezen hun soepelheid en dat maakt het strijken een stuk moeilijker.

3. Strijk op de juiste manier
Met een degelijke strijkplankovertrek werkt u al meteen een pak efficiënter. De Comfort Plus strijkplankovertrek van Vileda zorgt van bij het eerste gebruik voor een betere verdeling en controle van warmte en stoom op het wasgoed.
Sneller werken én een piekfijn resultaat? Zorg ervoor dat de temperatuur van uw strijkijzer aangepast is aan het materiaal van de kledingstukken die u onder handen neemt (linnen, katoen, wol, zijde …). Een fluitje van een cent: volg gewoon de programma’s die op uw strijkijzer vermeld staan! Sorteer de kledingstukken ook per categorie. Strijk eerst de stukken op lagere temperatuur (de meest kwetsbare) en eindig met de kleding waarvoor een hogere temperatuur nodig is.

4. Maak de kleding vochtig
Tip: als de was nog een beetje nat is, zijn de vezels nog soepeler en gaat het strijken ook makkelijker. Is alles toch al droog? Geef gerust een stoomstoot over de hardnekkige kreuken zodat u ze makkelijker kunt gladstrijken. Geen stoomgenerator? Verstuif dan wat warm water over het kledingstuk.

5. De perfecte plank!
Laatste, maar belangrijke tip: om snel en makkelijk te strijken, hebt u eerst en vooral een goede strijkplank nodig! Of u nu een grote of kleine plank kiest, let vooral op de hoogte. De plank heeft een perfecte hoogte als u mooi recht kunt staan. De strijkplanken van Vileda zijn in hoogte verstelbaar en dus voor iedereen geschikt!

Sta ook even stil bij de veiligheid. Een goede strijkplank heeft verstevigde poten waardoor ze stabiel op de grond staat. Om ongevallen te vermijden, is ze ook uitgerust met een beveiliging voor kinderen (hendel). De plank kan dan niet ongewild dichtklappen. Het volledige gamma strijkplanken van Vileda beschikt over al deze kenmerken!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie