Vakantiespullen schoonmaken
Trendwatcher

Vakantiespullen schoonmaken

Tijdens de zomervakantie komen veel van uw spullen in contact met de zon, zonnecrème, zand, chloor of zout water. Denk bijvoorbeeld aan de strandspeeltjes van de kinderen, zwemkledij of zonnebrillen. Met onze reinigingstips worden ze weer als nieuw.

Strandspeeltjes van de kinderen

Uw vakantiehuis vol zand nadat de kinderen van het strand komen? Vreselijk! Onze tip? Verzamel voor u bij het strand vertrekt alle speeltjes in een net en dompel ze onder in de zee. Schop, emmer, hark en gieter: alle plastic spullen in één keer schoon! Wanneer u weer thuis bent, kunt u ze wat grondiger reinigen. Was ze met de hand af met een schuurspons van Vileda, wat warm water en afwasmiddel. Of zet ze in de vaatwasser en kies een programma op hoge temperatuur.

Zwemkledij van het hele gezin

De hele zomer strak in het badpak? Probeer zo veel mogelijk het contact met vetten zoals zonneolie en -crème te vermijden. Spoel zwemkledij na elk gebruik uit met zacht water. Zo vermijdt u beschadiging door chloor en zout. Nog wat grondiger reinigen? Dat kan, maar stop ze niet in de wasmachine, want die kan het lycra beschadigen. Was badpakken, bikini’s en zwembroeken dus liever met de hand in lauw water met een beetje zeep (een vleugje wasmiddel voor delicate stoffen of wat marseillezeep). Zorg er ook voor dat de badkledij niet slap wordt. Niet te hard wrijven of uitwringen dus. Extra tip om te drogen: rol de zwemkledij eerst in een handdoek en droog daarna plat en in de schaduw om verkleuring tegen te gaan!

Zonnebrillen

Een spatje zonnecrème op uw zonnebril? Of ongelukkig in het zand gevallen? Maak hem zeker niet schoon met uw strandhanddoek of een stukje pareo! Het zand zou immers krassen kunnen maken op de glazen. Om beschadiging te vermijden, spoelt u uw zonnebril best af met wat schoon water (uit de fles die u hebt meegebracht bijvoorbeeld) of veegt u hem schoon met een microvezeldoekje of een speciaal brillendoekje (altijd handig om in uw tas te hebben).

Fijne vakantie!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie