Weg met zweetvlekken!
Trendwatcher

Weg met zweetvlekken!

‘s Zomers is het (normaal gesproken) warm. En van warmte ga je zweten … Maar wat is er lelijker dan gele vlekken onder je oksels? Hieronder vind je daarom een paar tips waarmee je die vlekken uit je kleding laat verdwijnen – en hoe je geurtjes op een afstand houdt. 

Een moment van grote stress of een bijna gemiste bus en het is raak: er zitten gele vlekken in je lievelingsbloes … Echt vervelend, want transpiratievlekken kunnen behoorlijk hardnekkig zijn! En om het allemaal nog wat erger te maken, kan deodorant ook gele vlekken veroorzaken. Het resultaat is een outfit die er vuil en verwaarloosd uitziet. Hoe maak je nu een einde aan dit soort vlekken? Met natuurlijke producten uiteraard.

Voor witte kleding

Voor synthetische stoffen zijn er meerdere methodes:

  • Pers een halve citroen uit, rechtstreeks op de vlek, en wrijf erover met de citroen zelf. Is de vlek eenmaal goed in sap gedrenkt, strooi er dan soda op en wrijf opnieuw. Laat het zo ontstane goedje een uur inwerken en doe je kledingstuk daarna in de wasmachine.
  • Je kunt ook een goede en goedkope crème maken door 3 theelepels soda te mengen met twee lepels witte azijn. Meng de twee ingrediënten goed, smeer de vlek er ruim mee in en laat minstens 45 minuten inwerken. Wrijf over de vlek en was het kledingstuk in de machine zoals je gewend bent.

Voor katoenen kleding zijn ook waterstofperoxide en zuringzout (ook bekend als oxaalzuur) een goede tip uit grootmoeders receptenboek: ze hebben een sterk blekende uitwerking.

Voor zwarte of gekleurde kleding

Drenk in dit geval een doekje in een oplossing van water en ammoniak en wrijf over de vlek. Spoel goed af en vervolg met een normale wasbeurt.

Extra tip: het is altijd het beste om de methode eerst op een onopvallend stukje van je kledingstuk te testen (de binnenkant van een zoom bijvoorbeeld).

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie