Nieuwtjes

Vakantie: rijd weg in een blinkend schone auto!

Er liggen 800 kilometer tussen jou en je vakantiebestemming … Een heel stuk dat je toch liever in een schone auto aflegt, nietwaar? Hier enkele slimme tips om dat voor elkaar te krijgen.

  • Was de ruiten met azijn

Witte azijn is een heel handig huishoudhulpje. En ook voor de autoruiten is azijn ideaal. Meng in een emmer 3 delen lauw water en een deel witte azijn. Steek je spons in het mengsel en boenen maar! Spoel de ruiten daarna schoon en wrijf ze eventueel met proppen krantenpapier op om ze echt te doen glanzen. Nog sneller en nog efficiënter: zuig het vuile water op met de Windomatic vensterzuiger van Vileda. Streepvrij resultaat gegarandeerd!

  • Reinig de banken met soda

Reis je regelmatig met de hond? Rook je weleens in de auto? Maak je auto schoon en vrij van geurtjes door alle textieloppervlakken (banken, tapijt, bekleding van de kofferbak …) te stofzuigen en vervolgens met sodakristallen te besprenkelen. Laat de soda liefst enkele uren inwerken, schrob het textiel dan lichtjes met een borstel en stofzuig opnieuw. Heb je leren stoelen in je auto? Gebruik dan een speciaal product om het leer te onderhouden en te voeden – of volg de tip van grootmoeder en gebruik reinigingsmelk of babylotion (kies een product met lanoline).

  • Veeg met een panty insecten van het koetswerk

Dat had je niet zien aankomen: de fijne textuur van een panty leent zich perfect om de sporen van geplette vliegen en muggen van je auto te verwijderen. Steek een in water gedrenkte spons in de panty en wrijf voorzichtig over het lakwerk om krassen of strepen te vermijden.

  • Etherische oliën voor een geurige cabine

Druppel een beetje etherische olie op een zakdoek en leg die op het ventilatierooster van het dashboard. Of doe een paar druppels op een wasknijper en zet die vast op datzelfde ventilatierooster. De verfrissende geur komt overal in je auto terecht zodra de motor draait. Aan jou om een geur te kiezen die je in zomerstemming brengt (lavendel, citroen, mandarijn, …)!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie