HEAD_COMESTIBLE
Trendwatcher

Trend: vaatwerk om op te eten!

Het wordt weer mooi weer, dus tijd om te picknicken met familie en vrienden… Hoe kunnen we daarbij de hoeveelheid afval van kartonnen bordjes en plastic bekers beperken? Doe mee aan de nieuwe trend: eetbaar serviesgoed!

Het is in twee gevallen heel handig: als u heel betrokken bent bij het milieu en gewend bent om zo weinig mogelijk afval te veroorzaken, en als u een enorme hekel hebt aan afwassen na een uitgebreid feestmaal… In deze twee gevallen vindt u de nieuwe mode van eetbaar servies en bestek vast geweldig! De uitdrukking “alles is op” krijgt hiermee weer een heel nieuwe betekenis. Een paar voorbeelden:

Schaaltjes van aardappel

De startup Do Eatheeft schaaltjes ontworpen die tegelijk met hun inhoud opgegeten worden. Ze zijn verkrijgbaar in de vormen lotus, tulp, kano en lepel en zijn gemaakt van aardappel en water. Ze zijn glutenvrij en hebben een neutrale smaak, zodat u ze zowel voor hartige als zoetige gerechten kunt gebruiken. En weet u wat ook heel fijn is? Het is een Belgische uitvinding!

Verrines à manger

Een beker van koek met witte chocolade

Restaurantketen KFC heeft in zijn Britse vestigingen de Scoff-ee-cup geïntroduceerd. Deze bekers lijken verdacht veel op de klassieke polystyreenbekers… Maar in werkelijkheid zijn ze gemaakt van koek met een laagje suikerpapier, met aan de binnenkant een laagje warmtebestendige witte chocolade. Een lekker zoet toetje bij een kop koffie!

KFC

Bestek op basis van granen

Om verspilling en vervuiling tegen te gaan heeft de Indiër Narayana Peesapaty ( ENG) een alternatief voor wegwerpbestek ontwikkeld. Zijn eerste product bestaat uit lepels die van granen gemaakt zijn: rijst, tarwe en gierst. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en bevatten geen conserveermiddelen of chemische bestanddelen. Bovendien kunnen ze ondergedompeld worden in sauzen, soepen of warme dranken, zonder zacht te worden.

BAKEYS

Broodbakjes

De eetbaar-serviestrend heeft zelfs al chefkoks overtuigd… Zoals Jean Imbert in Frankrijk, die al zijn gerechten serveert in een schaaltje van geroosterd zuurdesembrood. Na maandenlang experimenteren, samen met de beroemde bakker Eric Kayser, ontstond het recept van deze smakelijke schaaltjes.

Bols de Jean

Kijk, daar krijgen we trek van… Kent u nog meer voorbeelden van eetbaar serviesgoed?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie