Female cleaner cleaning company pop art, vector illustration. Housewife in retro style
Ingrid heeft altijd gelijk

De voorjaarsschoonmaak: een valse start

Het wordt weer lente… en dus is het moment voor de onvermijdelijke grote schoonmaak weer aangebroken! Niet dat ik meteen een onbedwingbare behoefte krijg om het hele huis schoon te maken als de vogels weer beginnen te zingen, maar ik geef toe dat de eerste zonnestralen wel heel duidelijk mijn aandacht weten te vestigen op de treurige staat waarin mijn ramen verkeren en op het stof dat anders veel minder opvalt.

En ik ben gemotiveerd, want ik kwam toevallig vorige week een artikel tegen waarin een aantal tips en trucs stonden om dit karwei leuker te maken. Je begrijpt het al: dat ga ik doen! De journaliste raadde aan om voor genoeg goed gereedschap te zorgen, zodat je de grote klus met plezier doet. Met andere woorden, ze zegt dat je vooraf een winkelrondje moet doen om goede (en mooie) schoonmaakartikelen te vinden. Het doel: de huishoudelijke taken leuker maken, zelfs de ondankbaarste klussen. Goed, dat kan ik wel…

D-day is aangebroken: de kinderen zijn niet thuis en we hebben de hele dag de tijd om ons aan het huishouden te wijden. Waar beginnen we? In het winkelcentrum. Dolenthousiast en helemaal klaar voor de start sleep ik Fred mee… Hij is niet echt overtuigd van mijn nieuwe methode, maar hij is toch bereid om te proberen of het mij helpt als hij enthousiaster doet als ik schoonmaak met hem in de buurt. ☺ We beginnen rustig aan: in een winkel met huishoudelijke artikelen vind ik een geweldige bezem met een bijpassend blik. Gedecoreerd met grappige motieven in de kleur van mijn keuken, dus die koop ik! We werken flink door, en ik zie een paar fantastisch leuke opbergbakken (het zijn panda’s die heel mooi zullen staan in de kamer van dochterlief). Dan ontdek ik in een kantoorboekhandel opschrijfboekjes met gouden stippen: helemaal perfect om lijstjes te maken van de huishoudelijke klussen die ik moet gaan doen. Fred wordt een beetje ongeduldig… tot hij op de afdeling kleine elektrische apparaten komt en hij helemaal gegrepen wordt door de ontdekking van een ruitenreiniger die “geen strepen en geen druppels” achterlaat. ☺

Thuisgekomen, met een tevreden lach op ons gezicht en met onze armen vol spullen die we zo meteen gaan gebruiken, kruipen we letterlijk op de bank. “Even 5 minuutjes uitrusten?” Dat hebben we tenslotte wel verdiend, want er is toch niets vermoeiender dan boodschappen doen in drukke winkels? Anderhalf uur later schrik ik wakker… Ik voel me een beetje wazig, maar één ding is me wel duidelijk: ik heb vandaag helemaal geen zin om te dweilen of om alle kranen glanzend schoon te maken. Stilletjes kruip ik terug onder de plaid en ik beloof plechtig: “Morgen ga ik echt aan de slag, erewoord! ”

Hoezo ben ik onverbeterlijk?!? Wie nooit een huishoudelijke klus die vandaag gedaan kon worden, uitgesteld heeft tot de volgende dag, werpe de eerste steen… ☺

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie