AMANT
Trendwatcher

Mannen die het huishouden doen… zijn betere minnaars

Aha! Er is weer een goede reden ontdekt om uw man te laten dweilen of stofzuigen: volgens een Canadees onderzoek hebben stellen die de huishoudelijke taken gelijk verdelen een uitbundiger seksleven!

Over het algemeen wordt in onderzoeken aangetoond dat vrouwen nog steeds meer tijd aan het huishouden besteden dan mannen. Dat is dus niet zo slim van de heren! In feite zou een man die spontaan aan de slag gaat zijn partner zelfs meer seksueel plezier bieden. Dat wordt in ieder geval bevestigd door een Canadees onderzoek dat werd uitgevoerd door onderzoekers aan de universiteit van Alberta.

Voor ze tot deze conclusie kwamen, hebben de onderzoekers vijf jaar lang 1.338 stellen gevolgd en daarbij twee criteria aangehouden: aan de ene kant de hoeveelheid huishoudelijk werk dat de man op zich nam, aan de andere kant hoe beide partners die bijdrage waarnamen. En het resultaat? Hoe eerlijker de taken verdeeld zijn, hoe gevarieerder en bevredigender het seksleven van het stel is!

Maar ter verduidelijking: volgens het onderzoek betekent dit niet dat het zien van een man die de ramen zeemt op zich opwindend is. De verklaring is veel psychologischer… Een man die zich houdt aan een bepaald evenwicht in het uitvoeren van de huishoudelijke taken, wordt op een positievere manier bekeken door zijn partner, die hem aantrekkelijker en begerenswaardiger vindt. En omgekeerd zorgt het weigeren om een deel van de huishoudelijke taken op zich te nemen voor conflicten tussen de partners en ontevredenheid bij de echtgenotes.

Het laatste punt, nog steeds volgens dit onderzoek: er bestaat geen standaard aantal uren dat mannen aan het huishouden moeten besteden om hun partner gelukkig te maken. Ieder stel moet zelf met elkaar bespreken en bepalen welke manier van werken hen het best bevalt.

Kortom: over een paar dagen is het 8 maart, internationale Vrouwendag, dus dit is het perfecte onderzoek om uw geliefde mee om de oren te slaan als hij geen zin heeft om met de stoomreiniger Steam van Vileda aan het werk te gaan! ☺

Bron: Journal of Family Psychology

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie