Man washes dishes pop art style vector illustration. Comic book style imitation
Ingrid heeft altijd gelijk

Het huishouden, een bron van discussies

Terwijl ik afgelopen weekend in een damesblad zat te bladeren, kwam ik een onderzoek tegen waarin de taken in en rond het huis op een rijtje gezet werden aan de hand van de discussies die er tussen de partners over gevoerd worden… Zozo, dat willen we wel eens zien! Bij de vrouwen komt het huishouden op de eerste plaats (29%), gevolgd door doe-het-zelven (19%). Terwijl bij de mannen het huishouden (23%) en strijken op de eerste twee plaatsen staan.

Natuurlijk ga ik als ik zulke informatie lees meteen nadenken… En ik moet toegeven dat ik het wel eens ben met de resultaten van dit onderzoek! Weet je wat me bij Fred het meest op mijn zenuwen werkt als het om het huishouden gaat? Als hij de afwas doet, denkt hij er nooit aan om een doekje over de kookplaat te halen. Ik heb echt de indruk dat hij halverwege de klus al het gevoel heeft dat hij klaar is! I-rri-tant!!! En wat klussen betreft durf ik haast niet te vertellen hoe lang hij het al uitstelt om onze brievenbus aan de voorgevel vast te zetten (die hangt nu zo ongeveer op de grond en de postbode heeft er al bijna een hernia van…).

Goed, we moeten natuurlijk wel objectief blijven, dus ik geef toe dat Fred ook wel een paar irritaties over mij heeft… Wat hij het ergste vindt? Dat ik mijn gebruikte koffiekopje op het aanrecht zet in plaats van meteen in de vaatwasser (maar zeg nou zelf, dat is toch een kleinigheidje? Ja, ik vind ook dat hij zich opwindt om niks J). En hij begrijpt ook niet waarom mijn berg strijkgoed me altijd boven het hoofd groeit. Mea culpa… Het is waar dat ik soms zo ver achterloop dat hij in zijn onderbroek moet ontbijten, terwijl ik snel een overhemd en een broek voor hem strijk!

Natuurlijk zou Fred ook zelf de strijkbout kunnen pakken, of ik de boormachine (dat zou helemaal geen kwaad kunnen!). Maar toen we samen gingen wonen, hebben we de verschillende taken natuurlijk eerlijk verdeeld, en dus zijn we toch wel verantwoordelijk voor onze eigen zaken. Eerlijk gezegd werkt deze manier over het algemeen best goed, afgezien van een ruzie zo af en toe!

Zal ik met een positieve opmerking afsluiten? Aan het einde van het artikel geeft het onderzoek aan wat de belangrijkste taak is om de liefde en de harmonie tussen de partners te bewaren. Het resultaat: de keuken blijkt de belangrijkste maatstaf voor de meeste vrouwen en mannen. En daar ben ik het volledig mee eens… Vooral omdat het bij ons Fred is, die zich daarmee bezighoudt! J

Bron: onderzoek door Yougov, uitgevoerd voor doe-het-zelfzaak supermano.fr onder 1005 representatieve personen uit de Franse bevolking van 18 jaar en ouder.

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie