Vacuum cleaner on a carpet with an extra clean strip
Trendwatcher

Hoe reinigt u een tapijt?

Besmeurd door duizenden voetstappen, geplet door de poten van de bijzettafel of de bank… Is het vloerkleed in uw huiskamer – dat er ooit zo schitterend bij lag – zijn glans wel een beetje kwijtgeraakt? Wij geven u enkele tips om het schoon te maken en zijn oorspronkelijke glans weer terug te geven.

  • De traditionele manier

Chemisch reinigen: begin met het grondig stofzuigen van uw tapijt. Bestrooi het daarna rijkelijk met ‘terre de Sommières’, een fijn kleipoeder dat bekendstaat om zijn uitstekende natuurlijke vlekverwijderende eigenschappen. Laat het de hele nacht inwerken, borstel het kleed en stofzuig het opnieuw. Deze tip werkt voor alle soorten vloerkleden, ook wollen kleden en tapijten met een losse of lange pool. Nog een mogelijkheid: u kunt in plaats van de klei ook zuiveringszout gebruiken.

Nat reinigen:

Als uw tapijt erg vuil is of veel vlekken bevat, kunt u het reinigen met een sop van harde zeep, zoals Marseillezeep, of zachte zeep. Let op: u kunt het kleed beter niet doornat maken. Gebruik liever een spons om het sop aan te brengen. Spoel na met schoon water (met een beetje witte azijn om de kleuren op te halen). Nog een tip: u kunt uw tapijt schoonwrijven met een doek met een mengsel van zeepsop en een paar druppels ammoniak. Wrijf over de vlekken en spoel na met schoon lauw water.

  • De moderne manier

Hoe maakt u uw vloeren gemakkelijk schoon? Dat gaat perfect met de stoomreiniger Steam van Vileda! Hij maakt gebruik van de kracht van de stoom, en reinigt daarom hygiënisch, ecologisch verantwoord en grondig. En omdat hij over een instelbare stoomafgifte beschikt, kan hij aangepast worden aan elk soort vloer, inclusief de meest gevoelige, zoals vloerbedekking. En weet u wat ook heel fijn is? Hij gebruikt niets anders dan kraanwater om 99,9% van de bacteriën te doden. Weg met die chemische schoonmaakmiddelen, hoera voor gezond en natuurlijk schoonmaken!

Balai_steam

  • Nog een paar extra tips
  • Probeer voor u een tapijt gaat reinigen met een vloeibaar product altijd op een onopvallend hoekje of de kleur wel tegen de behandeling bestand is.
  • Als u een plaatselijke vlek onder handen neemt, wrijf dan altijd vanaf de buitenkant van de vlek naar binnen, om te voorkomen dat hij zich uitbreidt.

Hebt u nog andere tips om uw tapijten gemakkelijk te reinigen?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie