Ingrid
Ingrid heeft altijd gelijk

4 dingen die ik nooit schoonmaak (al zou dat wel moeten!)

Ik heb heel 2016 geprobeerd om mijn huis wat minder rommelig te maken en schoner te houden… Dat was een goed voornemen, en je hebt mijn pogingen kunnen volgen in mijn regelmatige verslagen. ☺ Oké, het gebeurt nog steeds wel dat ik snel even een stapel papieren in een kast gooi als er onverwacht bezoek op de stoep staat, of dat ik de deur van de kinderkamer dichttrek zonder naar binnen te kijken (dat moet je ook eens proberen, soms is het toepassen van struisvogelpolitiek heel handig om rommel weg te toveren!). Maar over het algemeen ben ik tevreden met het resultaat!

En wat zie ik in een damesblad, precies op het moment dat ik een overwinningskreet wil slaken: een artikel met de titel “De top 10 van dingen die je vaak vergeet te poetsen”! Ik realiseer me meteen dat het artikel helemaal klopt… Erger nog, ik vergeet al die dingen niet vaak schoon te maken, ik vergeet ze bijna altijd! Wil je weten of je het beter doet dan ik? Ik geef je vier voorbeelden:

De telefoon. In mijn zak, in mijn tas: net als iedereen heb ik mijn telefoon altijd bij me en gebruik ik hem zonder er iets aan te doen. En wat is het gevolg? Volgens een onderzoek van de universiteit van Manchester bevat een telefoon 500 keer zoveel bacteriën als… een wc-bril!

De afstandsbediening. Een even logische als walgelijke conclusie: iedereen in het gezin houdt af en toe de afstandsbediening vast, soms met handen vol chocoladevlekken (als ze van mij iets lekkers mogen terwijl ze naar een tekenfilm kijken) soms als ze ziek zijn (als ik, omdat ik zo zielig ben, afleiding zoek bij een realityserie)…

Het toetsenbord van de computer. Goed, ik beken: ik ben de enige die mijn laptop gebruikt, dus ik ben er zelf verantwoordelijk voor! En ja, ik eet regelmatig boven mijn toetsenbord. Bij de kruimels daarvan komt dan nog dat je soms hoest, niest of je neus snuit. Dan kun je je wel voorstellen hoe de bacteriën genieten tussen de toetsen…

De handtas. Ik sleep mijn tas mee naar openbare toiletten, de metro en heel veel andere plaatsen, en er zitten wel 1000 verschillende onmisbare schatten in: make-up, zakdoek, een halve boterham… En soms stop ik er snel het autootje van mijn zoon in, als hij dat in het park in de zandbak heeft laten liggen, of het haarspeldje van mijn dochter. Kortom, nu ik erover nadenk: een broeinest van bacteriën!

Maar doe jij het beter? Vergeet je ook wel eens om die dagelijkse dingen schoon te maken? Laten we eerlijk zijn… Er is geen reden tot paniek: een gezond immuunsysteem kan normaal gesproken al deze ziekteverwekkers aan. Maar aan de andere kant laat dit artikel me wel zien dat ik (nog) niet op mijn lauweren kan gaan rusten… Ja Ingrid, je moet nog even aan de slag voor je het perfecte-huisvrouwdiploma verdiend hebt! ☺

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie