gaspillage
Trendwatcher

Huishouden: minder verspilling in de keuken

Het huishouden doen met natuurlijke producten en tegelijk de verspilling in de keuken verminderen? Dan slaat u twee vliegen in een klap! We laten u vier verrassende manieren zien waarop u overgebleven voedingsmiddelen kunt gebruiken om uw huis te laten stralen.

  • Maak een schoonmaakmiddel met citroenschillen

Hebt u een geweldige citroenschuimtaart gemaakt en hebt u nu een hele berg verse, geurige citroenschillen over? Gooi ze niet weg, maar overgiet ze met witte azijn (ongeveer een halve liter voor de schillen van 5 citroenen) en laat het minimaal 2 weken trekken. Filter de vloeistof dan en meng een deel citroenazijn met een deel water in een verstuiver. Zo maakt u een ecologisch verantwoorde ontvetter, die ideaal is als veelzijdig schoonmaakmiddel voor het hele huis!

  • Verjaag vieze geuren uit de afvalbak met koffiedik

Of u nu een doorsnee koffiezetapparaat met filter gebruikt, of een moderner model met koffiepads, u kunt vast geen dag zonder een lekkere kop koffie. Dan hebben we goed nieuws: u kunt het koffiedik gebruiken om op een natuurlijke manier de vieze geuren uit de afvalbak te verdrijven. Heel eenvoudig, door er een beetje koffiedik onderin te strooien. Dat absorbeert namelijk onaangename geuren.

  • Ontkalk het toilet met een restje Coca-Cola

Hebt u nog een fles frisdrank in de koelkast, waar de prik intussen uit verdwenen is? Giet het restje in uw toilet en langs de rand van de pot. Laat het de hele nacht inwerken, zodat de zuren in de cola de kalkaanslag kunnen oplossen. Borstel daarna stevig met de WC Power brush van Vileda, spoel door… en klaar: u hebt een stralend schoon toilet!

  • Een glanzende vaat met behulp van aardappelschillen

Hebt u voor vanavond een gegratineerde aardappelschotel gepland? Als u glazen of kristallen vazen met een grijze aanslag hebt, is dit het moment om ze weer te laten schitteren. Dat gaat heel gemakkelijk, door ze een paar dagen te laten weken in een bak met water en… aardappelschillen.

Hebt u ook nog tips om resten uit de keuken voor huishoudelijke klusjes te gebruiken?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie