ingrid
Ingrid heeft altijd gelijk

Discussies rond de kerstboom

Zo fijn, die feestdagen aan het einde van het jaar… De vrolijke lichtjes, de feestelijke familiebijeenkomsten, de heerlijke geuren van kaneel en glühwein op de kerstmarkten. Ja, ik vind dit echt een heerlijke tijd (ook al moeten er cadeautjes gekocht worden en gaan we met zijn allen naar de ijsbaan!). Ik vind alles geweldig… behalve de traditionele kerstboom. De dennennaalden die prikken, die kriebelen, die overal in huis hoopjes vormen en die je verplichten om nog vaker dan anders te stofzuigen: nou nee, bedankt! Een paar jaar geleden heb ik Lucas zelfs het leven gered: hij was toen pas een jaar en stikte bijna. Hij dacht vast dat een flinke handvol dennennaalden veel lekkerder was dan het aardappel-wortelprutje van zijn moeder… Dus ik overdrijf niet, als ik zeg dat ik echt een hekel heb aan kerstbomen. En ga me niet vertellen dat er ook soorten zijn waar de naalden niet van uitvallen. Ik weet zeker dat ze dat bij mij wel zouden doen!

Gelukkig vind ik het wel geweldig om het huis te versieren. Daarom zat ik al tijden heel geïnteresseerd in tijdschriften te kijken naar alternatieve ideeën voor de kerstboom. Het is echt mijn droom om er zelf een te maken – ja, met mijn eigen handen – een mooie kerstboom van een oude houten pallet. Dus toen Fred en de kinderen een zaterdag weg waren, bedacht ik me geen moment en ging aan de slag. Eerst langs de hobbywinkel, daarna stroopte ik mijn mouwen op: daar gaan we dan! Ik zaag, ik schuur, ik lijm, ik timmer, ik verf… en dan? Heb ik een prachtige, hyperoriginele, zelfgemaakte kerstboom. Ik hang er lichtjes in en zet hem in een hoek van de kamer. Hij is sober en heel elegant, echt helemaal PERFECT! Ik ben echt trots op mezelf…

Ik wacht vol spanning tot Fred en de kinderen thuiskomen. Ik ben zo benieuwd naar hun reacties als ze mijn schitterende creatie zien. Maar als ze naar de boom kijken, reageren ze niet – echt helemaal niet – zoals ik verwacht had… “Wat is dat?” vraagt mijn zoon met een kritisch gezicht. “Het ziet er raar uit… “, doet mijn dochter er nog een schepje bovenop. “En waar is die mooie bal met pailletjes die ik vorig jaar op school gemaakt heb?” En de klapper komt van Fred: “Mja, best leuk, maar waar is de kerstboom? Had je geen tijd om er een te halen?”

O, zit dat zo, willen ze een echte natuurlijke kerstboom, zo eentje met authentieke charme en de heerlijke geur van het bos? Goed, ik ga er een voor hen kopen. Maar eerst hang ik een groot stuk papier op de koelkast, met de taakverdeling erop. Nee, ik maak me niet druk, maar dit jaar is iedereen om de beurt aan de beurt voor het stofzuigen en het opruimen van de naalden. En daarmee uit!!! ☹

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie