four
Tips & Tricks

Uw oven schoon in 4 stappen

Het is bijna Kerstmis, dus er mag weer een kalkoen de oven in. Maar wat is probleem? U bedenkt opeens dat er nog sporen van de kalkoen van vorig jaar in uw oven zitten… Niet zo vreemd, want u stelt dat vervelende schoonmaakklusje altijd uit! We geven u een aantal handige tips om het u gemakkelijker te maken. Het resultaat: vlekkeloos!

1. Maak het rooster schoon met sop
Haal eerst het rooster en de bakplaten uit de oven en was ze af met warm water en afwasmiddel. Zorg dat u ze niet beschadigt, dus gebruik geen te hard schurende metalen schuurspons. Neem liever een nylon afwasborstel of een spons, zoals de Schuurspons Grafix Viscose van Vileda, die schuurt zonder te krassen.

2. Ontvet de wanden met natriumbicarbonaat
U hebt geen bijtende chemische middelen nodig om het aangekoekte vuil in uw oven te lijf te gaan! Een bekende tip uit grootmoeders tijd is een mengsel van 6 eetlepels natriumbicarbonaat met een beetje warm water. Hoe werkt dat? Het vormt een pasta die gemakkelijk aangebracht kan worden op de delen van de oven die u schoon wilt maken (let op dat u het niet aanbrengt op de verwarmingselementen of op aluminium delen). Laat het een hele nacht zitten, zodat het de oven goed kan desinfecteren en de vetten kan oplossen. Neem de wanden de volgende dag af en spoel ze na met een vochtige spons.

3. Maak de ruit schoon met witte azijn
Als u een gerecht met een saus klaarmaakt, zijn spatten op de ovendeur niet te vermijden! Hoe krijgt u die weg? Meng een half kopje natriumbicarbonaat met 3 eetlepels witte azijn, die bekend staat om zijn ontvettende en desinfecterende eigenschappen. Spray dit mengsel op de ruit en laat het een half uur inwerken. Veeg de deur daarna voorzichtig af met de vochtige Microvezeldoek Keuken van Vileda en spoel na met schoon water.

4. Een huisparfum van citrusvruchten
Een goede raad: probeer uw oven voortaan regelmatiger schoon te maken. Hoe wordt dat gemakkelijker? Maak de oven meteen na gebruik schoon (maar wel nadat hij wat afgekoeld is, natuurlijk!). Als de wanden nog warm zijn, gaat het vuil er gemakkelijker af. En nog een laatste tip: zet wat schillen van citrusvruchten (citroen, mandarijn, sinaasappel, grapefruit…) in uw oven en verwarm hem een paar minuten op een lage temperatuur. Zo krijgt u een heerlijke geur in de keuken!

En hoe ontvet u uw oven?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie