Woman standing against the fridge holding nose
Trendwatcher

4 (natuurlijke) tips om keukengeurtjes te verdrijven

U wilde zo graag een open keuken, die in contact staat met de eetkamer en de huiskamer. En nu hebt u hem dan eindelijk. Nu nog zorgen dat alle kookluchtjes, of de geurtjes uit de koelkast en de afvalbak, niet het hele huis doorgaan! Gelukkig bestaat er voor ieder probleem wel een oplossing!

Probleem nummer 1
Gisteravond hebt u genoten van een raclette, visgerecht of zelfgebakken friet. En vanmorgen herinnert de keuken u daar meteen weer aan, uit de verte…
Om hardnekkige geuren tegen te gaan, kunt u een kommetje witte azijn op het aanrecht zetten. En weet u wat nog beter werkt? Witte azijn koken in een pan zonder deksel. De damp die daarbij vrijkomt, absorbeert de vieze geuren. Nog een mogelijkheid: water aan de kook brengen met daarin het sap van twee citroenen en een paar kruidnagels, of met sinaasappelschillen en wat kaneel. Haal de pan daarna van het vuur en laat die heerlijke geuren de hele dag doorwerken!

Probleem nummer 2
Nee, u bent natuurlijk echt niet lui… Maar u hebt wel de neiging om te wachten tot de afvalbak niet meer dicht kan, voor u hem leegt.
Wat kunt u doen om misselijkmakende geuren uit lege verpakkingen of van restjes te voorkomen? Strooi een beetje natriumbicarbonaat op de bodem van uw afvalbak. Voor een bloemige of fruitige atmosfeer kunt u er ook een wattenschijfje in doen met een paar druppels essentiële olie (lavendel, citroen of eucalyptus, bijvoorbeeld).

Probleem nummer 3
Wat eten betreft heeft uw gezin een veelzijdige smaak… Dus vanwege de kaas, de vis en de kliekjes van gisteren heeft uw koelkast nogal een slechte adem.
Koffiedik werkt heel goed om deze vieze luchtjes te neutraliseren. Doe de inhoud van een koffiefilter in een schaaltje en zet het onderin de koelkast. U kunt er eventueel ook natriumbicarbonaat voor gebruiken, dat u een keer per maand vervangt. En als u de koelkast schoonmaakt, doe dat dan met een sponsje met witte azijn.

Probleem nummer 4
U gebruikt de vaatwasser niet elke dag… Dus elke keer dat u er een glas in wilt zetten, komt er een walm van vuile vaat uit.
Laat uw vaatwasser af en toe een programma draaien zonder afwas, en met witte azijn in plaats van spoelmiddel. Nog een mogelijkheid: leg een halve citroen in het bestekbakje. Een heel voordelige tip om nare geurtjes uit uw apparaat te verwijderen!

En hebt u nog andere tips die u wilt delen?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie