ingrid
Ingrid heeft altijd gelijk

Een konijn te logeren…

Mijn dochter gaat dit jaar naar de derde klas van de kleuterschool. Ik vond haar nieuwe juf echt heel aardig…tot afgelopen vrijdag om 4 uur. Ik was amper het lokaal ingelopen of ik voelde dat er iets niet klopte. “O, je komt precies op tijd: ik heb je hulp nodig! De ouders die Nono (ter info: het konijn dat in haar klas woont) dit weekend zouden nemen, hebben op het laatste moment afgezegd en ik heb geen andere oplossing. Kun jij voor hem zorgen?” “Jaaaaa, mama, zeg alsjeblieft ja!” smeekte mijn dochter. En ik, sufferd, hoorde het mezelf zeggen: “Ja natuurlijk, graag zelfs! ”

Oké, denk nu niet dat ik niet van dieren houd. Maar je moet toch toegeven dat de timing nogal slecht gekozen is. Net nu ik weer (een beetje) controle over mijn huishouden begin te krijgen en dus over de bende die haast bij mijn huis lijkt te horen, neem ik zo’n haarbal op pootjes te logeren!

Maar goed, wat moet, dat moet… Ik ben het hele weekend bezig geweest met opletten dat Nono geen keuteltjes op mijn mooie tapijt legde, met stro van de kussens plukken en met zorgen dat hij niet aan mijn houten trap knaagde. En mijn grootste zorg? Dat hij via de schuifpui probeerde te ontsnappen. Ik zag al helemaal voor me hoe ik – voor eeuwig – de belachelijkste moeder van de school zou zijn (Ja, zij daar, zij is Nono kwijtgeraakt…). Je kunt wel zeggen dat ik hem in zijn hok had moeten laten zitten, maar dat was onmogelijk onder de verwijtende blikken van mijn kinderen, die me meteen weggezet zouden hebben als een harteloze bruut.

Maar goed, eerlijk gezegd was ik blij dat ik het beest de maandag daarna weer aan zijn eigenaar kon overhandigen! En de kinderen? Die hadden duidelijk alleen maar aandacht voor dat schattige ronde kopje, die mooie snorhaartjes en die zachte vacht van Nono (en ik geef toe dat ik hem zelf ook geaaid heb). En dus vragen ze nu voortdurend vol overtuiging om een… hondje. Dat gaat dus echt niet gebeuren. Uitlaten, het hok schoonmaken, hondenvoer klaarmaken en bezoekjes aan de dierenarts: niets voor mij. Tot nu toe tenminste niet. Doet ze het of doet ze het niet? Het blijft nog even spannend. ☺

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie