Fotolia_51978144_S
Trendwatcher

De positieve kanten van het huishouden

Vindt u het huishouden een vervelend karwei? Dan wist u vast nog niet dat het heel goed voor u is. Echt waar! Wij geven u 5 goede redenen om blij te zijn dat u het huis schoon mag maken. Voortaan kijkt u met heel andere ogen naar uw stofzuiger.

1. Het is gezond
Energiek bezemen, de badkamer schrobben, bukken om spullen op te rapen, uitrekken bij het ramen zemen, van alles tillen… Het huishouden biedt u volop de gelegenheid om aan lichaamsbeweging te doen. Een goede bondgenoot in de strijd tegen een zittend leven (en dus tegen overgewicht en hart- en vaatziekten), zodat u beter in balans raakt en soepel blijft!

2. Het is goed voor de lijn
Train uw armen, ontwikkel mooie kuiten, verstevig uw bovenbenen, doe buikspieroefeningen… Het huishouden is ideaal om uw hele lichaam te trainen en een goed figuur te krijgen. Bovendien kunt u er veel calorieën mee verbranden. Met een half uurtje stofzuigen verbrandt u bijvoorbeeld al 100 calorieën. En weet u wat ook heel fijn is? In tegenstelling tot de sportschool is het helemaal gratis!

3. Het is goed tegen stress
In een Brits onderzoek onder 20.000 proefpersonen werd aangetoond dat 20 minuten huishoudelijk werk per dag helpt om stress en angst te verminderen en de kans op een depressie te verlagen. Waarom? Vooral omdat de hersenen bij huishoudelijk werk, net als bij elke andere lichamelijke inspanning, endorfines aanmaken. Dat zijn stoffen die voor een gevoel van welbehagen zorgen.

4. Het zorgt voor een lichter gevoel
Steeds hogere stapels kledingstukken, stof dat zich ophoopt, de afwas die staat te wachten… Allemaal dingen die de indruk wekken dat u uw omgeving niet in de hand hebt. En uw leven dus ook niet. Door het huishouden te doen verricht u dagelijkse handelingen die een ontspannen en tevreden gevoel geven over het werk dat al gedaan is. Het huis opruimen is ook ruimte maken in uw hoofd!

5. Het is goed voor de rust… in het gezin!
Door het huishouden te doen gaat u zich thuis goed voelen. Het spaart tijd (nooit meer zoeken naar dat ellendige rekenmachientje) en geld (nooit meer een nieuw rekenmachientje hoeven kopen omdat het vorige onvindbaar is). Een opgeruimd huis wekt minder ergernis, en het hele gezin geniet mee van die rust!

Weet u nog meer voordelen die huishoudelijk werk met zich meebrengt?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie