RENTREEZEN
Trendwatcher

In 5 dagen klaar voor het nieuwe schooljaar

Na weken nergens aan te hoeven denken, komt het nieuwe schooljaar er weer aan… Er moeten nieuwe schoolspullen gekocht worden, u moet kijken of de schoolkleren nog passen, weer op de tijd gaan letten… Maar geen paniek, in vijf dagen kunt u zich stap voor stap relaxed voorbereiden op de eerste schooldag!

5 dagen tevoren: schoolspullen kopen
Wacht niet tot de laatste vakantiedag, want misschien is het dan wel heel druk of is alles wat u leuk vindt al uitverkocht! Als uw kind aan het eind van het afgelopen schooljaar een lijstje meegekregen heeft, is het heel eenvoudig. En zo niet, dan gebruikt u gewoon het lijstje van vorig jaar. Noteer daarop wat u nodig hebt. Een handige tip: laat de kinderen een boekentas, pen of agenda kiezen die ze leuk vinden. Voor de rest van het lijstje hoeven ze echt niet allemaal mee naar de winkel. In uw eentje gaat het gewoon veel sneller!

4 dagen tevoren: kleding controleren
Dit is het ideale moment om te klein geworden truien, hoogwaterbroeken en schoenen die vroeger ooit schoon waren, weg te doen. Zo komt er weer plaats vrij in de kast en hebt u een duidelijk overzicht van wat de schatjes nog nodig hebben.

3 dagen tevoren: terug naar het dagelijks ritme
In de vakantie loopt de klok van je dagelijkse leven niet zo erg op tijd. Ter voorbereiding op het nieuwe schooljaar is het goed om weer een tijdschema aan te gaan houden. Stuur de kinderen wat vroeger naar bed en maak ze wakker op de tijd waarop ze op de eerste schooldag op moeten staan. Zorg zo nodig ook dat ze weer gezonder gaan eten en zich minder met hun tablet of telefoon bezighouden.

2 dagen tevoren: bedenk hoe u alles wilt organiseren
Neem de tijd om met zijn tweeën of met het hele gezin over de volgende vragen na te denken: “Wat willen we dit jaar echt anders doen?” of “Wat kunnen we doen om het leven gemakkelijker te maken?” Een half uur eerder opstaan dan de rest van het gezin, de buitenschoolse activiteiten beter verdelen, met een weekmenu gaan werken… Het gaat erom dat u uw organisatie eens goed bekijkt, zodat u een goede start maakt.

1 dag tevoren: ga iets leuks doen
Is alles voorbereid? Dan is het tijd om iedereen in een opperbeste stemming te brengen en het vakantiegevoel nog even vast te houden: verwen uw gezin en uzelf! Met het hele gezin uit eten, voor de laatste keer naar het zwemparadijs, picknicken in het bos… Kortom, neem even wat ontspanning, zodat iedereen gezond en uitgerust aan het nieuwe schooljaar begint.

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie