Burglar wearing black clothes and leather coat breaking in a house
Trendwatcher

Inbraak: 9 tips om uw huis te beschermen

De zomervakantie komt eraan, met zon, strand, warmte… Bent u al klaar om te vertrekken? Vergeet niet dat er in België 200 keer per dag wordt ingebroken. Wij geven u daarom een paar eenvoudige tips, waarmee inbreken moeilijker wordt en inbrekers afgeschrikt worden.

  1. Vraag een PKVW aan

Er is een enorme hoeveelheid veiligheidsproducten op de markt. Wat kunt u het best kiezen? Vraag een PKVW (Politiekeurmerk Veilig Wonen) aan via het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Bij huizen die volgens de vereiste normen beveiligd zijn, daalt het risico op inbraak met 90%. Ga voor meer informatie en voor het vinden van een gecertificeerde deskundige naar www.politiekeurmerk.nl.

  1. Plaats buitenverlichting met een bewegingsmelder

De inbreker zal zich snel uit de voeten maken, omdat hij bang is dat hij de aandacht van buren of voorbijgangers trekt.

  1. Snoei uw hagen en struiken regelmatig

Planten, struiken en hagen geven u meer privacy, maar zorgen er ook voor dat dieven niet gezien worden. Het is daarom beter om het zicht op ramen en deuren niet af te schermen met begroeiing.

  1. Doe alsof u thuis bent 

U kunt een installatie aanschaffen die zo u kunt programmeren, dat lampen en apparaten (radio, tv) op bepaalde tijden in- en uitgeschakeld worden.

  1. Wees niet te uitbundig op sociale media

Schrijf op Facebook of Twitter geen berichten als “Groeten uit Istanboel” of “Biarritz, here I come”! Laat ook op uw telefoonbeantwoorder geen bericht achter met informatie over uw afwezigheid.

  1. Wees slimmer dan de dief

Bedenk originelere verstopplekken dan de meest voor de hand liggende. Nee, geen sleutel onder de mat of in de bloempot. En nee, geen waardevolle voorwerpen onder de matras!

  1. Maak het de inbreker niet makkelijker

Laat geen voorwerpen in de tuin achter waarmee een inbreker makkelijker uw huis binnenkomt: een ladder, tuingereedschap, afval, een stapel stookhout…

  1. Waarschuw de buren 

Oplettende buren zijn goud waard! Vraag hen een oogje in het zeil te houden, de post uit de brievenbus te halen, de gordijnen open te doen…

  1. Meld uw afwezigheid bij de politie

In een aantal gemeenten, bijvoorbeeld in Amsterdam, kan de politie een extra oogje in het zeil houden in de buurt van uw huis, als u uw afwezigheid gemeld hebt. Informeer naar deze mogelijkheid in uw woonplaats.

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie