Pop Art girls with speech bubble. Party invitation. Birthday gre
Ingrid heeft altijd gelijk

Hoe ik mijn beste vriendin leerde kennen

Ik waardeer Lea enorm … We kunnen uren met elkaar kletsen, we spreken elkaar moed in als het nodig is en we lachen heel wat af. Kortom: ze is mijn beste vriendin! Weet je hoe ik haar heb leren kennen?

Dat was 6 jaar geleden, begin december. Ik vond een briefje in de tas van Lucas, die toen net naar de kleuterschool ging. De school organiseerde een kerstfeestje voor de hele familie en vroeg of er ouders wafels, cakes en andere lekkernijen wilden maken. Natuurlijk ben ik een modelmoeder, dus ik help graag mee! Maar wat was het probleem? Ik bedacht het, en prompt vergat ik het. De avond ervoor viel het kwartje pas weer. Te weinig tijd om na te denken, een kookboek door te bladeren, een idee van internet te plukken: ik ging naar de supermarkt, twee minuten voor sluitingstijd, en stortte me op het laatste gebak in de vitrine.

Die avond zat ik me voor de tv schuldig te voelen … en maar piekeren, overtuigd dat alle andere moeders met veel liefde en toewijding zelf aan het bakken waren. Zonder nog langer na te denken sprong ik van de bank: “Ik ga mijn kleine schat niet te schande maken. Ik breng morgen ook een zelfgebakken taart mee!” Hup, de plastic verpakking eraf gehaald en de gekochte taart op een mooie schaal gelegd met bakpapier eronder (ik geef het eerlijk toe: ik heb er zelfs een aansteker bij gehouden om het een mooi “ovengebakken” kleurtje te geven). Ik drukte hier en daar even op de taart om hem er minder perfect uit te laten zien, strooide er wat poedersuiker over en … klaar! Het werd bedtijd en ik was behoorlijk trots op mijn bedrog.

De volgende dag was het zover … Ik liep door de gymzaal, vriendelijk naar links en rechts glimlachend. Bij de tafel met lekkernijen aangekomen, bedankte de juf me voor mijn mooie taart. “Graag gedaan, altijd leuk om te doen …” Op dat moment komt er nog een moeder aan – Lea dus. En wat lag er op haar taart? Een grote gele groene bloem, precies dezelfde als op mijn taart. Verdorie, waarom had ik er niet aan gedacht om die stomme versiering eraf te halen? Ik had niet eens tijd om te gaan blozen, want Lea had de bloem al snel van haar cake gehaald. Toen begreep ik pas dat zij ook valsgespeeld had … We keken elkaar aan en glimlachten, want we begrepen elkaar. Mondje dicht en niks verklappen, dan komt niemand ons geheimpje ooit te weten … En zo begon, dankzij een kleine misstap, onze mooie vriendschap!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie