a family is trying on clothes
Tips & Tricks

De kledingkast van de kinderen uitmesten

Het is weer mooi weer… Het ideale moment om de garderobe van uw kinderen eens goed te bekijken en alles wat te klein of te versleten is eindelijk eens weg te doen! 4 manieren voor 100% resultaat.

1. Doe niet te moeilijk over opruimen
“Ik zie Manon nog voor me in dit jurkje, op haar allereerste schooldag…” Ja, soms is het wel heel lastig om afscheid te nemen van de kleren van je kinderen. Hoe lukt het dan toch? Voel u niet schuldig. De herinneringen verdwijnen echt niet als dit voorwerp niet meer in huis is!

2. Gebruik de methode met de vijf bakken
Bekijk ieder kledingstuk apart en leg het in een van de vijf bakken: gebruiken, bewaren, verkopen, weggeven, weggooien. Eventueel kunt u nog een zesde bak toevoegen: repareren.

3. Ga door tot het helemaal klaar is
Om te voorkomen dat die bakken een hele tijd in een hoekje van de garage blijven staan, maakt u uw taak af en brengt u ze zo snel mogelijk weg!
Gebruiken: Leg en hang de kledingstukken waar niets aan mankeert en die uw kind dit seizoen kan dragen meteen in de kast. Omdat kinderen zo snel groeien, heeft het geen zin om de zomer- en winterkleren apart te bewaren.
Bewaren: Kleren die te klein zijn, maar waar u echt aan gehecht bent of die u nog voor een ander kind kunt gebruiken, bewaart u in plastic vacuümzakken (op zolder, onder de kast…). Die zakken nemen weinig ruimte in.
Verkopen: Om van kleding af te komen die nog wat waard is (een populair merk, iets moois…) kunt u zich inschrijven voor een markt, of een ruilbeurs organiseren met vriendinnen, of u kunt ze op internet of via een winkel in tweedehands kleding te koop aanbieden.
Weggeven: Geef de rest van de kledingstukken bij het volgende familiebezoek aan uw schoonzus, of breng ze naar een inzamelpunt van een goed doel.
Weggooien: En kleren die echt niet bruikbaar meer zijn? Hup, in de kledingcontainer.
Repareren: Reserveer een of twee uur in uw agenda (wel deze week!) om knopen aan te naaien en kniestukken op de doorgesleten knieën van een broek te strijken.

4. Zorg dat u niet ondergesneeuwd raakt
Wen eraan om in het vervolg steeds als u iets nieuws koopt, een ouder kledingstuk weg te geven of weg te gooien. En als uw vriendin – die ook net de kledingkast van haar kinderen onderhanden genomen heeft – langskomt met een volle doos die u niet wilt hebben? Neem hem dan niet aan!

Hebt u nog andere tips om de kleding van uw kinderen gemakkelijk op te ruimen?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie