Öl wird mit einem Pinsel aufgetragen
Nieuwtjes

Een verjongingskuur voor uw houten tuinmeubels

Ziet u zichzelf alweer met uw vrienden buiten aan tafel zitten, of siësta houden aan het strand? Dat kan binnenkort, maar eerst is het tijd om de exotische houtsoorten (teak, bankirai…) van uw tuinset een schoonheidsbehandeling te geven. Dat valt best mee, want u geeft ze in een handomdraai hun kleur en glans terug!

Trek uw Perfect Fit handschoenen van Vileda aan (die beschermen uw handen heel goed, want ze zijn speciaal ontwikkeld om mee in de tuin te werken en om te klussen)… en u kunt aan de slag!

1. Begin met het schoonmaken van uw meubels met de handborstel van Vileda, warm water en zachte zeep, groene Marseillezeep of een schoonmaakproduct voor tuinhout. Let op dat u ook de verborgen hoekjes goed schoonmaakt, en spoel alles grondig na! Een kleine tip: als u een hogedrukreiniger gebruikt, kies dan voor een lage druk en een brede straal, zodat u de houtvezels niet beschadigt. Als er moeilijke vlekken blijven zitten, wordt het tijd voor wat extra ellebogenvet en een stuk schuurpapier om het oppervlak wat af te schuren.
2. Als u de lichte vergrijzing van uw meubels die de tand des tijds heeft aangebracht mooi vindt, is dat prima… Maar als u die zachte honingkleur van nieuwe meubels terug wilt, hebt u een speciaal product nodig: een ontgrijzer. Breng de ontgrijzer royaal op met een borstel of roller. Laat het 10 tot 15 minuten intrekken en spoel het meubel dan af met veel water, terwijl u flink schrobt met een schuurspons, bijvoorbeeld de schuurspons Slalom Power van Vileda.
3. En dan komt de laatste stap: om uw meubels te voeden en te beschermen, brengt u met een kwast één of twee lagen teakolie aan op tropisch hardhout, of een lazuurbeits die geschikt is voor de houtsoort van uw tuinset.

En een extra tip: zet uw tuinmeubels als het kan op een schaduwrijke plaats, zodat ze beschermd zijn tegen UV-straling. En maak ze een keer per week schoon met een zachte vochtige doek, zodat vuil zich er niet op vast kan zetten.

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie