INGRID_M
Ingrid heeft altijd gelijk

Beetgenomen… door mijn eigen man!

Zondagochtend. Het was een drukke week, en ik heb voor vanmorgen maar een ding op mijn programma: luieren… Hoe? Ontbijten met lekkere luxe broodjes, daarna ontspannen op de bank hangen met een tijdschrift en een kop koffie. Aaah, wat is het leven toch goed! Jammer dan voor de vuile was. En ook voor de vingerafdrukken op de ramen. En vooral voor al het stof onder het bed!

“Ingrid?” Mijn man komt de kamer binnen en onderbreekt mijn tevreden gemijmer. “Je neef Frans belde net. Zijn kinderen hebben vandaag een basketbalwedstrijd hier vlakbij en daarna wil hij graag even langskomen. Ze komen rond half twaalf wat drinken…” Om half twaalf!?! Ik sta al rechtop voor hij goed en wel uitgepraat is. Dan heb ik nog maar net twee uur…

Oké, ik ben niet overdreven proper. Maar ik heb wel een goed ontwikkeld eergevoel: echt niemand mag mijn huis in deze toestand zien! Ik twijfel geen ogenblik: ik verzamel de vuile kleren, gooi oude tijdschriften weg, breng de vuilniszak naar buiten, haal snel een spons over de ramen, ik grijp de bezem… en ik snauw mijn lieve kindjes toe dat ze – nu meteen! – al het rondslingerende speelgoed moeten opruimen.

Triiing… Er wordt aangebeld. Ik kijk nog snel even om me heen en ben best tevreden: het is dan niet allemaal brandschoon, maar mijn huis maakt wel mooi die indruk. Jaja, ik ben een perfecte gastvrouw! Nadat we elkaar begroet hebben, komt er in de huiskamer een gezellig gesprek op gang. Er wordt veel gelachen, de sfeer is prima en we genieten van elkaars gezelschap. Vlak voor ze vertrekken draait mijn neef zich om en zegt: “Hartelijk bedankt Fred, het was echt gezellig! Goed idee van je, om ons uit te nodigen om langs te komen.”

Wat?!? Mijn man kijkt niet eens betrapt. Erger nog, hij lacht me stralend toe als hij spottend zegt: “Ach ja, wat ik al niet moet bedenken om jou aan het werk te krijgen! “ Een valstrik… Mijn eigen man heeft me erin laten lopen. De verrader, de rat, de bedrieger. Ik laat me op de bank vallen, met mijn armen gevouwen, mijn lippen stijf op elkaar en een boos gezicht. Na een paar minuten kijk ik de kamer rond. En ik moet toegeven dat een schoon en opgeruimd huis toch wel veel prettiger is… Maar dat ga ik die vreselijke Fred niet vertellen, dat kan hij mooi op zijn buik schrijven!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie