Family having a barbecue in the garden - focus on grilled food in the foreground
Nieuwtjes

Uw barbecue schoon in 5 stappen

Het mooie weer komt er weer aan, de barbecue mag terug naar zijn plekje in de tuin. Jammer genoeg bent u vergeten hem schoon te maken nadat hij voor het laatst gebruikt was… Maar geen paniek: we laten u zien hoe u het rooster (vrijwel) smetteloos schoon krijgt!

  1. Het is natuurlijk veel moeilijker om de barbecue schoon te maken als het vet vastgekoekt zit en hard geworden is. De ideale manier is om na het eten het rooster zo dicht mogelijk bij de gloeiende houtskool te zetten, zodat de vetten en andere resten kunnen verkolen. Daarna laten ze gemakkelijker los. Als u dat na het laatste gebruik niet gedaan hebt, moet u het rooster opnieuw verhitten. Handige tip: om dat proces te versnellen kunt u het afdekken met aluminiumfolie.
  2. Leg het rooster daarna als het nog warm is op een vlakke ondergrond en begin het schoon te maken door eerst beide kanten stevig af te vegen met een prop krantenpapier.
  3. Als het rooster erg vuil is, laat het dan twee uur weken in warm water met wat afwasmiddel. Dat kunt u eventueel vervangen door witte azijn of zuiveringszout, twee producten die bekendstaan om hun ontvettende werking.
  4. Maak het rooster ten slotte schoon door het stevig te schuren met sop en de Glitzi Power Inox schuurspons van Vileda. Deze uitstekend schurende metalen schuurspons heeft een buitengewone schoonmaakkracht. Omdat hij niet vervormt en gemakkelijk uit te spoelen is, geeft hij gegarandeerd een vlekkeloos resultaat bij dit hardnekkige vuil.
  5. Nog een laatste tip… Als u weer gaat barbecueën, denk er dan aan om het rooster vooraf goed in te vetten: dan plakt het eten er minder snel aan vast. En vergeet niet om uw barbecue na ieder gebruik schoon te maken. Dit regelmatige onderhoud is van wezenlijk belang voor de levensduur van uw barbecue en om gezond te barbecueën.

Hebt u ook nog tips om het rooster van uw barbecue schoon te maken?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie