cute retro woman in comics style with message, vector illustration
Ingrid heeft altijd gelijk

Als ik het huishouden doe… bij anderen!

Degenen die me een beetje kennen, weten waarschijnlijk al dat ik niet bepaald kampioen ben op het gebied van huishoudelijk werk… In tegenstelling tot mijn man, die een innige relatie met de bezem heeft. Maar goed, ik heb weer andere kwaliteiten. Welke? Bijvoorbeeld dat ik altijd bereid ben te helpen als een vriendin me nodig heeft! Ongetwijfeld rinkelde daarom die ochtend de telefoon… Lucie ging verhuizen en had dringend twee extra handen nodig. “Rustig maar Luus, op mij kun je rekenen!”

Op de dag van de verhuizing was ik ietsje aan de late kant… De rollen waren al verdeeld: er waren vrijwilligers om de laatste dozen dicht te tapen, meubels uit elkaar te halen, de vrachtwagen vol te laden en om mee te rijden… En wat kon ik doen? Met een brede glimlach zei Lucie tegen me: “Als je het niet erg vindt, mag jij even alle lege kamers nalopen, zodat de volgende bewoners ze lekker fris aantreffen.” Schoonmaken? Ehm, okee, geen probleem… (of ik kan geweldig toneelspelen, of ze deden allemaal net of ze mijn teleurgestelde gezicht niet zagen. Stelletje boeven!)

Gelukkig is Lucie geweldig goed in schoonmaken. Ze heeft dus echt alles van Vileda in huis. Ik greep de bezem, een blik, emmer, spons… en ging aan de slag! Vegen, schuren, spoelen, wrijven. In alle hoeken, ieder stofje. Alles kreeg een beurt, zelfs die plaatsen waar ik anders al jeuk van krijg als ik er maar aan denk: de binnenkant van de oven (fijn om te weten dat ze van kaas houden…), de wc’s (waar heeft een mens in hemelsnaam drie toiletten voor nodig?), de douche (toen was ik intussen zelf niet zo fris meer…). Kortom, het appartement was PER-FECT!

‘s Avonds kwam ik thuis, gebroken, uitgeput, doodmoe… maar voldaan door het aangename gevoel dat ik goed werk had verricht. Maar wat een pech, Fred was in een slechte bui: ik was vergeten de vaatwasser aan te zetten toen ik die ochtend wegging. “Als ik kook, kun jij toch minstens de afwas doen“, zei hij sarcastisch. “Ja maar, schatje, ik heb net de hele dag…” Ai, in een flits bedacht ik dat het handiger was om mijn mond verder maar te houden. Opeens zag ik de stapel vuile borden, de berg strijkgoed, alle papieren die nog opgeborgen moesten worden… Ik wist nog niet zo zeker of mijn lief – meteen – zou begrijpen dat ik net de hele dag hard gewerkt had om het huis schoon te maken… dat van iemand anders! Hoezo is het leven soms frustrerend?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie