Old woman Granny gesture okay pop art style. National Grandparents Day
Ingrid heeft altijd gelijk

Mijn moeder en het huishouden, wat een strijd!

Elke woensdag als ze op de kleine komt passen, is het hetzelfde liedje. Moeder moet altijd even haar vinger over de bovenkant van de meubels halen, de kranen controleren en op handen en voeten zoeken naar achtergebleven broodkruimels op mijn betonvloer. Maar waarschijnlijk vindt ze het nog het leukste om me toe te spreken als ik ‘s avonds thuiskom:

“Arme Ingrid! Ik weet niet waar jouw hulp haar ‘vaatdoek, dweil en trekker’-diploma gehaald heeft, maar beslist niet bij Vileda! Weet je zeker dat ze gisteren geweest is? En is ze vijf uur gebleven? Weet je dat er tegenwoordig van die handige onopvallende camera’s zijn om je huishoudelijk personeel mee te controleren? Je kunt er zelfs een melding van krijgen op je smartphone, gewéééééééldig! …”

Tot nu toe heb ik dat elke woensdag zonder commentaar aangehoord. Maar deze keer, ik weet niet waarom hoor, had ik zin om haar een mep te geven met die smartphone! Jammer genoeg ging dat niet door… Als die kleine niet achter mijn moeder was gaan staan, met van die gebaren van “Nee, mama, niet doen alsjeblieft!”, had ik het vast gedaan.

Ik ben weer gaan zitten en heb mijn liefste glimlach opgezet – wel met een klein ironisch trekje – en ik vroeg:

“Mama, waarom zou je elke woensdag je tijd verspillen met het zoeken naar stofjes? Zoek dan liever naar mijn dweil Extra Hygiëne, de microvezeldoekjes, de magische plumeau en de huishoudhandschoenen van Vileda! Even een rondje door het washok en je ziet ze zo liggen. Nog duidelijker dan het vuil! Dat voorkomt je zoveelste aanval van mysofobie… “

“Van mysowat, schat? ”

“Van mysofobie, lieve mama. Je weet wel, smetvrees, de irrationele angst om met ook maar het geringste beetje vuil in contact te komen. Die angst die je dwingt om minstens 6 deurmatten neer te leggen, omdat je denkt dat je parket anders vuil wordt, terwijl we van jou toch sloffen aan moeten trekken zodra we de drempel over zijn…”

“Maar schat, zo ben ik helemaal niet! Het is gewoon… Waar kun je nu blijer mee zijn dan met een schoon en opgeruimd huis? Maar goed, ik doe voortaan elke woensdag je huishouden. Dat kost natuurlijk wel 15 euro per uur… ”

Toen heb ik het maar opgegeven…

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie