The man is a detective looking through magnifying glass search pop art comics retro style Halftone. Imitation of old illustrations
Ingrid heeft altijd gelijk

Fred heeft de ramen gezeemd… zo ongeveer!

Bent u jaloers op me omdat ik ‘een man heb die het huishouden doet’? Stel u daar maar niet te veel van voor. Die situatie wordt duur betaald: ik mag nooit ergens over klagen!

Hoe durf ik ook maar iets te zeggen over een vlekje of restje dat achtergebleven is op de niet goed afgenomen keramische kookplaat? Iedere poging wordt afgestraft met tien dagen zeuren door Fred… Maar goed, omdat Ingrid altijd gelijk heeft, lukt het me toch niet altijd om mijn mond te houden.

Zoals laatst, omdat onze kleine schat een heel eenvoudig concept nog niet begrijpt: dat je een glazen schuifdeur opent met behulp van het handvat en niet door je handen tegen het glas te zetten en zo een heel spoor van jam en sinaasappelsap achter te laten!

De lieverd is nu 8 jaar oud en hij kan met zijn armen een gebied van 50 cm vanaf de vloer tot een hoogte van 1 meter 60 bereiken, zodat hij in twee weken de hele deur bedekt had met een dikke laag vingerafdrukken. Geweldig…

Dus kunt u zich voorstellen dat ik, toen ik op kantoor een triomfantelijk sms’je van Fred kreeg: “Schat, ik heb de glazen schuifdeuren gezeemd”, ’s avonds bijtijds naar huis wilde om te bewonderen hoe mooi het licht weer de huiskamer in zou vallen… De vreugde was van korte duur, want ik zag meteen dat die vetvlek er nog steeds zat… iets vager, dat wel, maar toch.

Hoewel ik, zoals gezegd, weet dat kritiek niet welkom is, ben ik toch voorzichtig begonnen aan een discussie over het resultaat. Fred was beledigd omdat hij ‘alles volgens de regels der kunst gedaan had’ en zette dat argument kracht bij door alle schoonmaakmiddelen en wissers die hij gebruikt had op te noemen.

En terwijl ik nog naar woorden zocht om hem te vertellen dat het niet de schuld was van de spullen die hij gebruikt had, maar dat zijn manier van werken niet helemaal juist was – ja, ik weet dat u nu denkt dat ik met vuur speelde, en misschien mijn huwelijk wel in gevaar bracht – besloot de kleine om de tuin in te gaan, gebruikte keurig het handvat van de schuifdeur om naar buiten te gaan en deed hem achter zich dicht… door zijn plakkerige handpalmen aan de buitenkant tegen het glas te zetten.

Toen zag ik Fred wit wegtrekken.
– “O ja, misschien moet ik de buitenkant ook doen.”
Ik geef het toe, ik heb gelachen…

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie