SAPIN
Tips & Tricks

Oh dennenboom…

Het is eindelijk zover … We mogen de kerstversiering weer bovenhalen. En zeg nu zelf, de kerstboom is meestal toch wel het pronkstuk in huis. Hoe u hem perfect versiert? Met onderstaande tips een fluitje van een cent!

  1. Welke boom?

U koos voor een echte kerstboom? Of u nu gaat voor een groot of een kleiner exemplaar (want smaken verschillen, en budgetten natuurlijk ook), zorg ervoor dat de kerstboom mooi in verhouding is, zonder kale stukken of uitstekende takken. En de soort? De fijnspar ruikt heerlijk en is relatief goedkoop, maar hij verliest snel zijn naalden. De Nordmann-spar kan dan weer veel beter tegen de warmte in huis, maar is duurder. Een andere mogelijkheid is de Nobilisspar: zijn naalden voelen vrij zacht aan en u herkent hem aan zijn prachtige blauwachtige kleur.

  1. Kies een thema

Overdaad schaadt, en dat geldt net zo goed voor kerstdecoratie. Kies daarom een thema of een kleurencombinatie. Net als voor de decoratie van een ruimte beperkt u zich best tot twee of drie tinten. Rood en goud zijn uiteraard tijdloze klassiekers, maar ook andere combinaties zijn perfect mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van een winterse combinatie met wit en zilver? Of rode kerstballen en houten figuurtjes voor een natuurlijke look?

  1. De juiste volgorde

Door uw kerstboom in de juiste volgorde te versieren, bereikt u een mooi evenwicht. Begin met de lichtjes, in spiraal van boven naar beneden. Daarna kunt u aan de slag met slingers en linten. Vervolgens hangt u de rest van de decoratie op: begin met de grootste stukken (grote kerstballen, langwerpige decoratie …) en eindig met de kleinste (figuurtjes, hangertjes, klokjes …). Nog een tip: om een diepte-effect te creëren, hangt u de decoratie niet alleen aan het uiteinde van de takken, maar ook zo dicht mogelijk bij de stam. Zo, dan bent u nu klaar voor de finishing touch! Zet voorzichtig de piek of ster bovenop de kerstboom. En vergeet ook niet om de onderkant van de boom te verstoppen in een mooi papiertje of origineel stofje. Een traditionele kerststal kan natuurlijk ook.

Laatste tip: doe net als een schilder en bekijk uw kerstboom na elke stap vanop een afstand. Zo behoudt u het overzicht en kunt u bijsturen waar nodig.

Scandinavisch, origineel, traditioneel, apart of natuurlijk? Op het internet is heel wat inspiratie te vinden!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie