Vileda_Cake
Gezien op het web

“Mug cakes”, de nieuwe rage

Als het buiten koud is, willen we maar één ding: lekker knus binnen zitten en ons warmen bij de kachel. En wat maakt zo’n ontspannen moment met het hele gezin nog fijner? U wilt graag iets zoets uitdelen, maar u hebt geen zin en tijd om een ingewikkelde taart te bakken. Geen probleem, want er zijn ook mug cakes, DE culinaire trend van dit moment! Let maar eens op: in maar 5 minuten – inclusief het bakken – maakt u deze kleine cakejes. U bakt ze in de magnetron en serveert ze gewoon in de mok. Het water loopt u vast al in de mond als u de twee recepten leest die we voor u op internet vonden.

Let op: deze twee recepten zijn voor één persoon. De aangegeven baktijd kan afwijken, afhankelijk van het vermogen van uw magnetron. Bron van de recepten: www.odelices.com.

  1. Mug cake met banaan en chocolade

Ingrediënten

2 eetlepels boter (20 g), ½ banaan, goed rijp, 2 eetlepels suiker (20 g), 1 ei, 6 eetlepels bloem (50 g), 1 theelepel gist, 3 theelepels chocoladestukjes (20 g)

Recept

Doe de boter in een mok en laat hem 30 seconden smelten in de magnetron. Doe de banaan erbij en pureer die met een vork. Voeg de suiker en het ei toe en roer het met de vork goed door. Voeg dan de bloem en de gist toe en roer het geheel tot een gelijkmatige massa. Doe er als laatste de chocoladestukjes bij, roer het nog een laatste keer door en bak alles in de mok 2 minuten en 20 seconden in de magnetron op 600 watt.

  1. Mug cake met appel en kaneel

Ingrediënten

2 eetlepels boter (20 g), 1 ei, 2 eetlepels suiker (20 g), 4 eetlepels bloem (30 g), ½ theelepel gist, ½ theelepel kaneel, ½ appel (30 g)

Recept

Doe de boter in een mok en laat hem 30 seconden smelten in de magnetron. Voeg het ei en de suiker toe en roer het door met een vork. Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe. Roer weer door, tot er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Snijd de appel in vier stukken, schil en rasp hem en doe hem in de mok. Roer alles goed door en bak het dan 2 minuten en 20 seconden in de magnetron op 600 watt.

Hebt u nog andere recepten voor mug cakes? Deel ze dan met ons!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie