Mailman Delivering Letters To Woman
Tips & Tricks

6 tips en trucs om uw post te sorteren

Uw brievenbus bezwijkt haast onder alle rekeningen, brieven, officiële documenten en reclameblaadjes … Als u wel eens aanmaningen krijgt voor rekeningen die al betaald hadden moeten zijn, of uren moet zoeken naar belangrijke papieren, is het tijd om dat aan te pakken! Hieronder vindt u de ideale manier om efficiënt met uw post om te gaan.

1. Begin met het kiezen van een strategische plek
De hal, de keuken of de eetkamer … Het is niet zo belangrijk welke plaats u kiest, maar u moet er wel elke dag de post openmaken. Zo voorkomt u dat u in uw jaszak opeens een rekening vindt die al betaald had moeten zijn!

2. Schaf een sorteersysteem aan voor de post
Zet op die strategische plek een bewaarsysteem neer met drie bakken: ‘nu afhandelen’, ‘opbergen’ en ‘later naar kijken’. U legt de binnengekomen post nu niet meer op een stapel, maar handelt hem na ontvangst meteen af.

3. Wen uzelf aan uw post voor te sorteren
Hoe dan? Open de brieven, gooi de enveloppen weg en verdeel de post meteen over de drie bakken: te betalen rekeningen en documenten die beantwoord moeten worden in de eerste bak, papieren die alleen informatie bevatten in de tweede en tijdschriften of andere documenten die geen haast hebben in de derde. Laat uzelf niet ondersneeuwen met reclame waar u geen interesse in hebt: gooi die meteen weg.

4. Maak uw leven gemakkelijker met gewoontes
Neem elke week op dezelfde dag en dezelfde tijd de inhoud van de drie bakken door: beantwoord brieven, betaal de rekeningen (eventueel met memodatum op de overschrijving) en archiveer uw documenten in de betreffende mappen (gezondheid, gezinszaken, huis, …). Wat u altijd een lastige verplichting vond, wordt zo een gewoonte die u veel vrijheid geeft!

5. Zorg voor het juiste materiaal
Niets is zo vervelend als het hele huis afzoeken naar een paperclip. Zorg dat u op de plaats waar u de post sorteert en afhandelt, ook alle materialen bewaart die u daarvoor nodig hebt (perforator, nietmachine, enveloppen, postzegels, balpen, post-its, …).

6. Laatste tip: minder papier!
Steeds meer diensten (bankzaken, elektriciteit, telefoon) kunnen ook online afgehandeld worden. U kunt ook een ‘Geen reclame’-sticker op uw brievenbus plakken. Dan bent u niet alleen milieubewust bezig, maar wordt ook het opruimen veel gemakkelijker!

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie