Close up shot of a woman holding a plate of fresh green salad in the beautiful morning light. She's holding a fork and she's about to eat the vegetarian food. Healthy eating and diet concept. Shallow depth of field with focus on the fork.
Tips & Tricks

Zomerse groenten en fruit: 7 tips en trucs

Genieten van een verse, lichte salade. In een sappige perzik happen. Aan een kleurige cocktail vol vitamines nippen… Zoveel smakelijk zomerplezier! En omdat Vileda helpt om uw leven gemakkelijker te maken, vindt u hier een aantal handige tips waarmee u maximaal van de groenten en het fruit van het seizoen kunt genieten.

  1. Wist u dat sommige groenten niet in de koelkast bewaard mogen worden, omdat ze anders hun smaak verliezen? Dat geldt voor tomaten, paprika’s, aubergines, komkommers en courgettes. De beste oplossing is om ze op een koele plaats te bewaren (in een kelder of een koele bijkeuken bijvoorbeeld).
  2. Om fruitvliegjes weg te houden van uw fruitschaal kunt u een doorgesneden kurk tussen het fruit leggen. De beestjes hebben een grondige hekel aan die geur!
  3. U organiseert een picknick en ziet al helemaal voor u hoe iedereen onder de indruk is van uw beroemde guacamole. Maar er is een probleem: de avocado’s zijn nog keihard. Geen paniek! Om ze sneller te laten rijpen doet u ze 24 uur in een papieren zak, samen met een banaan of een appel. Deze twee fruitsoorten geven ethyleen af, een gas dat het fruit dat er bij in de buurt ligt sneller laat rijpen.
  4. Verlepte sla? Dompel de sla een paar minuten in lauw water en leg hem dan in koud water. Zo wordt hij weer helemaal knapperig.
  5. Wilt u het aperitief opvrolijken? Doe in elk vakje van uw ijsblokjesvorm wat fruit (een framboos, een druif, een stukje mango, ananas of aardbei). Vul aan met water en zet het een paar uur in de vriezer. Vrolijk en origineel: kortom, perfect om uw gasten mee te verrassen!
  6. U wilt het vlees van uw barbecue serveren met boontjes, doperwtjes en broccoli. Om de frisse groene kleur van deze groenten te behouden, dompelt u ze meteen na het koken in ijswater. Door deze temperatuurschok fixeert het chlorofyl zich.
  7. Hoe kies ik DE meloen die de smaakpapillen bij het dessert streelt? Weeg hem eerst: hoe zwaarder hij is, hoe meer suiker hij bevat. en hoe lekkerder hij dus is! Kijk dan naar het steeltje van de meloen: als dat begint te verdrogen, betekent dat dat hij rijp is en dus een volle smaak heeft.

En hebt u nog andere trucs en tips die u wilt delen?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie