Kind aktiv
Tips & Tricks

Grasvlekken verwijderen: een kind kan de was doen!

In het seizoen van buitenspelen en picknicken ontkomt u er niet aan: aan het einde van de dag zitten uw kinderen vol grasvlekken! Geen paniek, want zelfs voor die hardnekkige vlekken bestaan er tips om ze te verwijderen.

Het eerste wat u moet onthouden: hoe sneller u de grasvlekken aanpakt, hoe meer kans u hebt om ze helemaal weg te krijgen. Het is het beste om meteen met koud water te spoelen om te voorkomen dat de vlek zich aan de stof hecht. Als de stof nat genoeg is, kunt u met het echte verwijderen van de vlek beginnen. Drie suggesties:

1. Wrijf over de broek of het T-shirt van uw lieveling met een tissue die verzadigd is met 90° alcohol (let op: breng de alcohol niet rechtstreeks op de kleding aan, om de stof niet te beschadigen). Was het kledingstuk daarna in de machine met uw normale wasprogramma.
2. U kunt de vlekken ook deppen met een theedoek die u gedrenkt hebt in witte azijn, ook een natuurproduct dat bekendstaat om zijn vlekverwijderende eigenschappen. Laat de azijn een uurtje intrekken voor u het kledingstuk op de gewone manier in de machine wast.
3. Heeft uw jongste dochter vlekken op haar mooie witte jurk? Als die van wit katoen is, kunt u een doorgesneden verse citroen op de vlek drukken. Als de plaats waar de vlek zit verzadigd is met citroen, kunt u het kledingstuk met uw normale was programma in de machine wassen.

Let op: bij fijne stoffen (zijde, wol…), raden we u aan de tips eerst te testen op een deel van het kledingstuk dat niet zichtbaar is.

Hebt u nog meer ‘grastips’? Deel uw tips met ons in de reacties.

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie