naranja con especies
Tips & Tricks

3 tips om uw huis (natuurlijk) lekker te laten ruiken

Het is algemeen bekend: binnenkomen in een huis dat lekker ruikt is veel fijner… Bevatten luchtverfrissers en andere geursprays vluchtige stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid? Maak u geen zorgen, hier vindt u tips om uw huis op een gezonde en volledig natuurlijke manier lekker te laten ruiken!

1. De pommander
De nummer 1 van oma’s recepten is heel gemakkelijk te maken: de pommander. U steekt gewoon veel kruidnagels in een sinaasappel en hangt hem aan een vrolijk lint op, in de huiskamer of ergens anders, voor een frisse en enigszins zure geur. Deze tip kunt u ook uitvoeren met andere citrusvruchten: mandarijn, grapefruit of citroen.

2. Een tweede leven voor de schillen van citrusvruchten
Niets gaat verloren, alles verandert! U had het al begrepen: citrusvruchten zijn heel goede luchtverfrissers. Hoe dan? Om ervoor te zorgen dat hun geur zich door het hele huis verspreidt, kunt u mandarijn- of citroenschillen in de haard gooien, of ze in de warme oven leggen nadat u die gebruikt hebt.

3. De stofzuiger als verdamper
Maak huishoudelijk werk nog effectiever door een paar druppels essentiële olie op de stofzak of het filter van uw stofzuiger te doen. De geur verspreidt zich terwijl u stofzuigt. Probeer eens citroenolie, lavendel of eucalyptus! Een andere mogelijkheid: u kunt ook als u begint met stofzuigen twee blaadjes verse munt of wat kaneelpoeder opzuigen.

Hebt u nog andere tips om uw home sweet home op een natuurlijke manier lekker te laten ruiken?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie