Kinder mit Geschenken
Trendwatcher

Moederdag: hoe onderhoudt u uw cadeaus?

Bent u ook dit jaar weer verwend met kleine (of grote) cadeaus van uw kinderen? Dan wilt u natuurlijk laten zien dat u er zuinig op bent, door er goed voor te zorgen! Hier vindt u een aantal handigheidjes en slimme tips om ze zo lang mogelijk in goede staat te houden.

U kreeg… een bos bloemen
Hoe voorkomt u dat die met liefde gegeven mooie bloemen te snel verwelken? Snijd de stelen ongeveer twee centimeter schuin af voor u de bloemen in een vaas met water op kamertemperatuur zet: daardoor kunnen ze het water beter opnemen. Een handigheidje van oma: u kunt een aspirientje of een klein beetje suiker aan het water toevoegen! Zorg daarna dat het boeket niet op de tocht, in de volle zon of te dicht bij een warmtebron (radiator, computer) staat.

U kreeg… een zilveren sieraad
Heeft uw oudste dochter u een mooi armbandje gegeven, of een zilveren hangertje ? Let op, want na verloop van tijd kan dit metaal gaan oxideren en zijn glans verliezen. Maar geen paniek, want u kunt uw sieraad glanzend houden door het gewoon op te wrijven met een in citroensap gedrenkt doekje. Gebruik een tandenborstel om de moeilijker bereikbare delen te behandelen. Spoel het sieraad daarna af met warm water en droog het af met een zachte doek, zoals het Vileda microvezel meubeldoekje of een zeem.

U kreeg… een geurtje
Goed om te onthouden: parfums kunnen slecht tegen warmte, licht, temperatuurschommelingen en vocht. En dus? Is het een slecht idee om het op het plankje in de badkamer neer te zetten! U kunt het beter in een ruimte met kamertemperatuur bewaren (zoals uw slaapkamer) en op een plaats waar het beschermd is tegen licht (in het doosje of in een kast).

U kreeg… een leren tas
Bedenk dat leer gevoelig is voor vocht, zonlicht en warmte. Als uw tas natgeregend is, droog hem dan nooit met de föhn, maar dep hem droog met een schone zachte doek. Zijn er vlekken op gekomen? Om de tas te reinigen en hem tegelijkertijd te voeden, kunt u hem zachtjes inwrijven met een watje dat u doordrenkt hebt met hydraterende bodylotion. Droog hem daarna met een zachte doek.

En wat hebt u voor moederdag gekregen?

Comment avez-vous trouvé cet article ?
Article précédent Article suivant

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie